пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Свята: «Подорож до Святого Миколая»

Заняття з пізнавального конструювання у Дошкільній академії «УнікУм»


Напередодні свят хочеться, щоб і заняття з дітками були святковими, незвичайними, дивовижними. Нам всім так не вистачає СВЯТА, тому хочеться зробити приємність і діткам, і їхнім батькам, і собі :)) Тож сьогодні розповідаю про святкове заняття-пригоду — подорож до Святого Миколая. Ми не тільки святкуємо, а й закріплюємо з дітьми знання прикмет зими, нагадуємо малятам про «чарівні» слова — дякую, будь ласка тощо. А головне — просто щиро радіємо разом приходу зими та зимовим святам. І закликаємо Зиму дати нам нарешті снігу побільше…
Одного зимового дня Петрик і Марійка подивилися у вікно і побачили… Що це таке? Осінь повернулася? І пішли ми шукати Зиму та Святого Миколая, щоб нарешті зима була такою, як їй і слід бути. Ми пригадали «чарівні» слова і Зима перенесла нас до країни Святого Миколая. Пані Хуртовина розгнівалася на нас, що ми не вчасно привіталися з нею, але «чарівні» слова і тут розтопили її гнів. У нашій казці Миколай дуже швидко повернув на Землю зиму, а от як у житті буде?
Основною конструкцією був палац для Святого Миколая, а старшенькі дітки ще й на додачу зробили коробочку з кришкою для подарунків. Миколаю точно сподобалися роботи дітей!




В кінці заняття дітки зробили помічника Миколаю: подивіться, яким кумедним вийшов сніговичок. Старші дітки самі придумали, як йому зробити ручки (у мене був інший проект).



Щоб прочитати інші публікації з цієї теми знаходьте на блозі у хмарі слів ключові слова «пізнавальне конструювання».

Сайт Дошкільної академії «УнікУм» — unikum.org.ua
Більше про Дошкільну академію «УнікУм» читайте тут

Дізнатися про всі справи Дошкільної академії «УнікУм» можна у групі FaceBook. Ласкаво просимо!

науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років



Автор: Ірина Стеценко

Немає коментарів:

Дописати коментар