середу, 28 липня 2021 р.

Вподобайки — це гроші!!!!

 Як заробити гроші власним розумом

 

Вже бачу не аби яке здивування моїх читачів! «Це помилка», — скажете Ви. — «Жодна соціальна мережа не дає заробляти гроші за пости!» І Ви були б праві якби нещодавно не зʼявилася українська соцмережа Sl8. І саме у ній і тільки у ній можна отримати реальні гроші за цікаві потрібні людям пости. Як саме? Читайте далі.

 

Нагадаю, що у моїй публікації «Інтервʼю з новою соцмережею — Sl8» йшлося про те, що це нова мережа з дійсно новою ідеологією.

 


Продовжую публікувати найпоширеніші запитання новачків та даю відповіді на них.


Як побачити пласт і надалі не пропустити нічого цікавого?

У кожного користувача інформація упорядковується за пластами (Layers): кожний пласт як електронна дошка, де збираються пости певної тематики. Візуально ми бачимо пласти як прямокутники-картинки у профілях чи в заголовку кожного поста — картинка + назва пласта. 


Зараз пластів у кожному профілі може бути не більше семи: щоб побачити всі, треба немовби перегорнути екран як сторінку книжки. 


Якщо клікнути на картинці пласта, можна побачити всі пости у пласті автора і підписатися на пласт, натиснувши на кнопку «Subscribe». 


Тоді можна вибирати у свою стрічку не всі пости знайомого, а тільки пости певної тематики, гнучко змінювати свою стрічку і не засмічувати її. Сьогодні вивчаємо Sl8 далі.

 

Скільки вподобайок можна поставити під одним постом?

Але як же віддячити за пости у пластах — за слушні поради в них та цікавинки-несподіванки, за допомогу в роботі, за відповіді на запитання та й просто за те, що милує око та піднімає настрій? Користувачі різних соцмереж, зокрема ФБ, звикли мріяти поставити кілька вподобайок під постом, що дуже сподобався. Але ж максимум, що можемо, це вибрати особливий смайлик.

І от наша давнішня мрія здійснилася — під постами у Sl8 кожний може поставити скільки завгодно вподобайок, хоч геть залайкати пост :)) І це, до речі, легко зробити: треба просто клікати на певну вподобайку кілька разів і Ви одразу будете бачити, що кількість лайків під постом буде збільшуватися. 


Яка справжня цінність вподобайки?

Сподіваюсь, найуважніші читачі вже помітили праворуч від кількості лайків незрозумілу приписочку — це і є справжня ціна лайків, адже кожна вподобайка має свою цінність. Відповідно лайки є «розхідним матеріалом» у мережі та можуть як накопичуватись, так і закінчуватися. 



Тепер детально про це.

Лайки у Sl8 — це звичайні монетки. Монетки зберігаються у гаманці, ними можна віддячувати за пости інших користувачів та отримувати, як винагороду за власні повідомлення, їх можна витрачати не лише по копійці за раз, але й будь-яку суму тощо. Думаю, що з часом функціональність монеток буде збільшуватися.

 

Яка ціна лайку і як це побачити?

Далі ще цікавіше: Sl8 — не просто соцмережа, а соціальна КРИПТОплатформа, де лайки є криптовалютами.

Криптовалюта (від англ. Cryptocurrency) — різновид цифрової валюти, емісія та облік якої виконується децентралізованою платіжною системою повністю в автоматичному режимі (без можливості внутрішнього або зовнішнього адміністрування).

Тож лайки — це коїни, які вільно продаються (і купуються!) на криптобіржах, та які можна обмінювати на реальні гроші! Реально заробляти на власних постах! Просто мрія наяву!

А чому “криптовалютИ”? Під кожним постом зліва є три кружечки із символами — це і є лайки різними криптовалютами.

Розповідаю про криптовалюти.

• Кружечок із символом, схожим на літеру «В» — бонусна криптовалюта мережі — BSLX або «біслакси» (це вже офіційний термін J)). 


Зараз BSLX використовується лише для лайків — це найпоширеніший вид лайку, його можуть ставити навіть новачки. Адже кожний новий користувач Sl8 одразу отримує певну кількість біслаксів при реєстрації і почувається як вдома. Приємно!

Можна витрачати BSLX на лайки іншим, отримувати за лайки під власними постами та за запрошення нових користувачів. Ця криптовалюта «бонусна» тому, що не може бути конвертована у інші криптовалюти, а отже — і у реальні кошти. Але ж це мотиватор для авторів постів і можливість читачів показати, що пост сподобався J))

Згодом з розвитком мережі BSLX можна буде використовувати для сплати різних функцій на платформі.

 

• Кружечок зі знаком «%» — криптовалюта SSLX. Мабуть, це найцікавіша криптовалюта Sl8! Дотепно і зрозуміло про неї читайте у пості «Про криптогаманці та SSLX». 


Коротко розповім, що у SSLX немає фіксованого курсу. Це криптовалюта соціальної мережі Sl8 і її курс підтримується капіталізацією Cassator Corp, власником Sl8. Це означає, що ціна токена не впаде нижче рівня капіталізації мережі, тому що виставлено ордер на зворотній викуп токенів за ціною розміщення мінус 2%. Тобто SSLX можна продати у будь який час. Поточний курс SSLX залежить від попиту на неї та наявності на ринку.

 

• Наступний кружечок із символом, схожим на «₴» — у мережі має назву SLX — це вже реальна криптовалюта. Один SLX = одному центу, курс фіксований. Можна вільно купувати, продавати та обмінювати на інші валюти на платформі Stellar. Детально і дотепно про SLX читайте у публікації «На що потрібен SLX?». 


Отже, SLX — це стабільність! Навіщо вони потрібні? SLX створені для лайків стабільною вартістю. Коли вартість SSLX зросте, користувачам може бути дорого використовувати їх для лайків: адже не можна відправити частину лайка. Тоді буде вигідно обміняти їх у гаманці Sl8 на монетки SLX із фіксованою ціною та продовжувати лайкати справжніми грошима, але точно знати ціну лайка.

 

Щоб не переплутати криптовалюти, скористайтеся асоціацією: у піктограмі SLX є дві паралельні лінії — символ стабільності, а піктограма SSLX схожа на знак відсотка — символ зростання.

 

Чому на вподобайках не цілі числа?

Коли ставимо вподобайки, то скільки разів клікнули на символі криптовалюти, стільки монеток допис від нас і отримує (мінус 10% системної комісії). Саме ці відсотки і дають нам числа, які ми бачимо поряд з кількістю лайків. Можна навіть регулювати суму лайка, якщо швидко клікати (тапати) по символу валюти.


Де зберігаються монетки?

Для зберігання криптовалют у Sl8 існує власний гаманець, який доступний із головного меню (клікайте на «три смужки» зліва зверху і вибирайте Wallet). 


Для повноцінного використання гаманця, його треба активувати — читайте про «Найпростіший та найдешевший метод активації гаманця в Sl8» і дійте. Від себе додам, що я активувала свій гаманець по акції (дякую Cassator Corp J): тож пропоную увійшовши в мережу, стежити за повідомленнями тих, хто її створює — тобто не скасовувати підписку на пласт організаторів мережі, а пильно стежити за постами у ньому. 


Проте монетки для лайків доступні одразу після реєстрації у мережі, тож лайкати Ви зможете одразу, не активувавши гаманець. А от інші функції гаманця доступні лише після активації. Наприклад, вбудований пункт обміну валют у ньому J))

 

І наостанок мій власний досвід: пройшло зовсім небагато часу як я зареєструвалася у Sl8, але є вже постійні читачі, є різні лайки і є вже перша зароблена криптовалюта. Тож все у Ваших руках: не бійтеся, не сумнівайтеся, а дійте, а я допоможу порадами із свого власного досвіду J 


Дякую @disop (Юрію Табачнику) за цікаві усміхнені пости, які допомогли мені швидко розібратися як розгортати діяльність у Sl8 і написати це пост. 


Вже кортить опинитися у Sl8 і спробувати все власноруч? Це просто: переходьте за посиланням — https://sl8.online/invite/VS3Kbb Детальніше читайте тут — https://informaciaforall.blogspot.com/2021/07/sl8.html Ще читайте публікацію про мої вже не перші враження від мережі 

 

Суперновина: Слейт тепер є у вебі, а це додаткові зручності: переходьте на комп'ютері за посиланням sl8.online/uk і Ви у спільноті Слейтян!


Більше про Sl8 можна дізнатися за посиланням — https://sl8.pp.ua/ 


Разом розбираємося і в новій українській мережі. Чекаю на Вас в Sl8! 🙂

 

Ірина СТЕЦЕНКО,
наукова співробітниця Міжнародного науково-навчального центру
інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
авторка технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років

 

Дізнайтеся про що блог

Читайте роздуми щодо теми блогу