пʼятницю, 3 листопада 2023 р.

Подаруй радість іншому

 Креативні поробки-історії — дубанки 

Нині ми переживаємо складні часи і нам потрібна вся наша сила, мужність і воля. Ми стали ще більше цінувати кожну радісну мить, всотуємо кожну смішинку, радіємо самому малому як ніколи. Тож даруємо один одному радісні миті — це зараз критично важливо. Це наш ресурс, який допомагає вистояти, боротися і Перемогти. 

У кожного свій спосіб підтримувати себе. Відкриваю один із своїх власних секретиків емоційної підзарядки: шукаю смішинки — цікавинки — креативинки в чеському проєкті Dubanci. Головне його завдання роками залишається незмінним — дарувати людям радість і викликати щиру посмішку на наших обличчях.

Своїх героїв автор називає дубанками. Щодня на ФБ-сторінці проєкту можна знайти мімішні динамічні світлини та історії про маленьких дубових гномиків, які живуть навколо нас, але ми їх не бачимо, але просто не помічаємо у вирі повсякдення, або нам просто не вистачає фантазії та дитячого відкритого неупередженого погляду на світ... Повернемося у дитинство і помандруємо до казкового лісу, де живе казка…










Роздивіться світлини разом з малятами, на мить забудьте про війну, пориньте у затишне родинне життя дубанок та усміхніться.

• Чому гномиків так називають? З чого вони зроблені? Чи вже створювали ми схожі поробки?

• Ще раз придивимося до світлин. Пригоди у яку пору року на них висвітлено? Що допомогло нам здогадатися?

• Де живуть дубанки? Що їм подобається? Як ставляться до природи та один до одного? Які заняття дубанкам подобаються?

• Дубанки які? Який у них характер? Вподобання? Що їм подобається, а що — ні?

• Чи можна назвати ці світлини фотоісторіями? Чому? Розкажіть історії, які у них заховалися. А які пригоди ще можуть статися з потішними лісовими гномиками?



















А тепер після креатив-підзарядки можна створити й власних героїв та інсценувати пригодницькі історії. Буде цікаво, затишно і дуже креативно-весело J

Гарного настрою! Нехай всі наші мрії стають реальністю! 


Ірина СТЕЦЕНКО,
наукова співробітниця Міжнародного науково-навчального центру
інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
авторка технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років

 

Дізнайтеся про що блог

Читайте роздуми щодо теми блогу