понеділок, 15 липня 2019 р.

«Парасольку, парасолю — на прогулянку візьму…»


Фестиваль STREAM-освіти у ЗДО «Дзвіночок» м. Шостки — продовження


Початок розповіді про Фестиваль STREAM-освіти у ЗДО «Дзвіночок» м. Шостки читайте тут




Представляю цікаве творче впровадження альтернативної програми формування культури інженерного мислення в дошкільників «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» — ЗДО «Дзвіночок» (м. Шостка, Сумська обл.).

Заняття «Парасольку, парасолю — на прогулянку візьму…»

Вихователь Юлія Кузьменко, група «Всезнайки» (середній дошкільний вік)

На цей раз малеча вивчала і досліджувала таку знайому всім парасольку. З подивом дізналися, що парасольки в давнину були дуже важкі, важили аж до двох кілограмів. Спробували самостійно дослідити, чи легко було носити таку парасольку; із цікавістю розібралися в тому, що парасольки є для дітей, дорослих, є — чоловічі і жіночі, а ще — для домашніх улюбленців, для тварин; є парасольки, які захищають від дощу, сонця та ті, що використовують у своїй роботі професійні фотографи. І мають ці парасольки — різний вигляд та виготовлені з різних матеріалів.







Переконалися, що у різних парасольок — різна кількість спиць, порахували спиці у своїх парасольках, а за допомогою магнітиків вияснили: у якої парасолі стрижень металевий, а у якої — дерев’яний. Через пізнавальне відео малята дізналися, куди і як у природі тварини, комахи та птахи ховаються від дощу, та як називаються рослини, що дуже схожу на парасолі.






Найцікавішою для малюків була дослідницька робота, коли діти самостійно визначали яка тканина буде найкращою, тобто, не пропускатиме воду і підійде для купола парасолі, та як? з розкритого купола парасолі стікає вода і коли вона там затримується…
А ще прикрашали паперові парасолі блоками Дьєнеша та виготовляли для LEGO-чоловічків парасолі з LEGO-цеглинок.








Заняття можна продовжити на прогулянці.













Дякую за творче впровадження!


науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років



2 коментарі:

  1. Дуже цікаво! Дякую. Хотілося б підписатися на Ваш блог, проте нема відповідної функції.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Функція підписки є: перед архівом "Отримуйте новини" :))

      Видалити