четвер, 24 грудня 2015 р.

Пригоди Марійки та Петрика у місті: «Мандрівка містом»

Заняття з пізнавального конструювання у Дошкільній академії «УнікУм»


Початок подорожі Петрика і Марійки читайте тут

От і закінчується перший зимовий місяць і приходить пора зимових свят, мабуть тому так хочеться незвичайного, дивовижного, усміхненого, радісного… Тож і ми постаралися в останній тиждень перед невеличкими різдвяними канікулами провести заняття з присмаком свята. На першому з таких занять ми з малятами подорожували містом — показували Капітошці магазин, поліклініку, стадіон, цирк.
Свято святом, а серйозні завдання ніхто не відміняв. На занятті ми формуємо життєву компетенція дітей: звертаємо їхню увагу на будівлі міста, які потрібні кожному мешканцю — магазин, поліклініка, — обговорюємо навіщо вони потрібні, коли люди йдуть до них; розширюємо уявлення дітей про будівлі — стадіон. І нарешті обговорюємо з дітками, що можна побачити в цирку.
Малята завжди охоче мандрують, тож мандрівка пройшла-промайнула швидко і весело. Дітки пригадували, що знають про знайомі будівлі, педагог доповнювала їхню розповідь. Емоційною веселою крапкою у віртуальній мандрівці була пісня “Цирк, цирк, цирк” у виконанні Юрія Нікуліна. Послухайте! Малятам дуже сподоблося!



Після такої веселої подорожі, і будувалося весело. Першою основною конструкцією був цирковий артист — ведмедик. Це складна конструкція, тому дітки будували її за показом педагога, яка коротко коментувала свої дії, акцентувала увагу, які деталі і як саме потрібно покласти для зміцнення конструкції. Ведмедики вийшли дуже кумедними :))



Друга основна конструкція — циркова карета для виступів артистів. Під час її конструювання діти закріплювали вміння класти кубики через один виступ, будувати дах, а це було не так просто! Карета вийшла дуже святковою та якнайкраще придатною для гри: дівчатка акуратно розставили артистів, а потім довго возили карети, показуючи одна одній як виступають її артисти.




А придумщиця — Ліза швидко з карети зробила коляску для іграшок-друзів своєї ляльки (вона і висотою добре підійшла), старанно добирала артистів відповідно кольорам конструкції — вийшло дуже стильно.



Щоб прочитати інші публікації з цієї теми знаходьте на блозі у хмарі слів ключові слова «пізнавальне конструювання».

Сайт Дошкільної академії «УнікУм» — unikum.org.ua
Більше про Дошкільну академію «УнікУм» читайте тут

Дізнатися про всі справи Дошкільної академії «УнікУм» можна у групі FaceBook. Ласкаво просимо!

науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років



Автор: Ірина Стеценко

Немає коментарів:

Дописати коментар