вівторок, 1 січня 2019 р.

Слухаємо музику — ловимо ідеї

Від роботи диригента до роботи з дітьми

У перший день нового року — незвичайна публікація. Послухаймо гарну класичну музику, насолодимося професійним виконанням Віденського філармонічного оркестру, одного з найкращих оркестрів світу, під керівництвом неординарних яскравих диригентів та занотуємо ідею для цікавої роботи з дітьми.




Спочатку трохи історії. З 31 січня 1939 року щорічно проводяться концерти класичної музики у виконанні Віденського філармонічного оркестру у Золотій залі Віденської музичної спільноти. Цей концерт готують майже рік — ретельно добирають репертуар, який за невеликими винятками складається з австрійської легкої класичної музики (вальси, польки, марші, мазурки здебільшого родини Штраусів, а також В. Моцарта, Ф. Шуберта тощо), створюються танцювальні номери, продумують до дрібниць яскравий відеоряд, знімається музичний фільм, який показують по телевізору в антракті концерту, диригент готує новорічний сюрприз.








Протягом 40 років концертами керували австрійські диригенти. У 1987 році з’явилася традиція запрошувати найвідоміших диригентів світу. Першим був Герберт фон Караян.




На біс виконують кілька номерів, серед яких обов’язково «Марш Радецького» Іогана Штрауса-старшого. Послухаймо цей марш у виконанні кількох диригентів з Віденським філармонічним оркестром. Зверніть увагу на те, як різні диригенти по-різному розповідають глядачам як треба допомагати оркестру виконувати цей номер.




Іоган Штраус-старшого «Марш Радецького» — Віденський філармонічний оркестр

Диригент — Герберт фон Караян (Herbert Von Karajan)


Диригент — Крістіан Тилеманн (Christian Thielmann) 


Диригент — Франц Вельзер-Мёст (Mariss Jansons)

Диригент — Ріккардо Муті (Riccardo Muti)

Як ви думаєте, сподобається Вашим малятам марш Радецького? Якщо певні, завантажуйте музику та запропонуйте малятам дібрати рухи до музики, розповісти яка вона, спробувати себе в ролі диригента оркестру на відео, а потім станьте диригентом і допоможіть дітям плескати в долоні, супроводжують марш. Впевнена, що їм це дуже сподобається! Щасти!

науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років




Немає коментарів:

Дописати коментар