пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Віртуальна подорож сюжетною картиною «Космос: реальний та фантастичний»

Презентація “жива” картина: 14-й тиждень «Таємниці космосу»


Усім дітям подобається мандрувати, тож станемо командою справжнісінького космічного корабля і помандруємо у космічну далечінь — покажемо малятам красу незвіданого, такого далекого і водночас близького, космосу, здійснимо подорож до планет Сонячної системи та зірок, побачимо нашу планету з висоти та визначимося, велика вона чи маленька, яка вона красива, могутня та тендітна водночас. Тож до нашої рідної Землі треба ставитися уже бережно.
Приверніть увагу малят до того, які величезні простори нашої галактики, і водночас яка вона крихітна у безмежному Всесвіті.




Зробити космічну подорож реалістичною, захопити малят роботою космонавтів-дослідників допоможе презентація «Жива картина: добірка звуків та відео за сюжетом зображення». Вона чудово доповнить Вашу розповідь, покаже дітям космічні краєвиди, малята почують дивні звуки. Нагадую, що звуки на картині можна автоматично поєднувати (запускати одразу кілька звукових файлів).

ЗАВАНТАЖИТИ презентацію можна за посиланням




• Поміркуйте з малятами, чи дійсно всі ці звуки можна почути в космосі. Чи немає серед них фантастичних, нереальних звуків?
• Як отримали такі знімки?
• Які телескопи літають в космосі та дають змогу науковцям досліджувати його?
• Що ці фотографії дають нам? Про що ми дізналися?
• Які зацікавили найбільше? Чому?
• Чому нас захоплює космічна далечінь?

Розкажіть дітям про важливість польотів у космос, про людей, які готують ці польоти, про роль науковців і конструкторів в освоєнні космосу, про космонавтів і тих, хто чекає їх на Землі.




На на сайті підручника «Я досліджую світ» видавництва «Світич» є ще багато матеріалів для захопливої роботи з дітьми протягом наступного тематичного тижня. Завітайте на сайт та завантажте:
Електронний підручник (наводимо аркуші 14-го тижня) з вбудованими методичними підказками для педагога та захопливими завданнями для малят. Таким чином згрупований матеріал педагог може використати як конструктор і побудувати інтегровану роботу з дітьми.

науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років




Немає коментарів:

Дописати коментар