четвер, 31 березня 2016 р.

Свята: День усмішки

Заняття з пізнавального конструювання у Дошкільній академії «УнікУм» Інституту обдарованої дитини НАПН України 


Початок приємного ланцюжка свят тут

Завтра один з найусміхненіших днів року — 1 квітня! Тож і ми вирішили відзначити цей день — провели особливе святкове заняття. Адже, якщо хочеться, завжди, можна знайти місце святу і влаштувати веселе заняття з посмішкою.
У наших знайомих діток з’явилася нова дуже цікава і сучасна іграшка — робот-веселунчик. Він разом з Петриком і Марійкою в усіх їхніх справах. Сьогодні  Веселунчик допомагав закріпити з дітками назви основних кольорів, вміння лічити, зміст понять «більше», «менше», «порівну», властивості предметів. А ще малята вчилися бути уважними і спостережливими.

Звичайно, основною конструкцією був веселий робот. Невдовзі у кожної дитинки вийшов власний помічник — робот-веселунчик, якого будували за показом і словесними інструкціями вихователя. Потім меншенькі дітки створювали за словесними інструкціями педагога тортики і самостійно прикрашали їх. У Колі та Улянки вийшли найкращі солодці сюрпризи! А от старшенькі дітки самостійно придумували зачіску роботу. Подивіться, яка гарна зачіска вийшла у Веселунчика Катюші. Мабуть це робот-дівчинка :))) Іллюша вирішив експериментувати і сьогодні — він займався із старшими дітками і було майже непомітно, що він у групі найменшенький.








Звичайно свято не свято без подарунків і сюрпризів, тож дітки разом з педагогом зробили самі собі подарунок — смайлика. Малята самостійно створювали обличчя свого смайлика. Старші дітки вирішили зробити смайлику не тільки зачіску, а ще й вуса. Вийшов справжній український смайлик!

З Днем сміху!








Щоб прочитати інші публікації з цієї теми знаходьте на блозі у хмарі слів ключові слова «пізнавальне конструювання».

Сайт Дошкільної академії «УнікУм» — unikum.org.ua
Більше про Дошкільну академію «УнікУм» читайте тут

Дізнатися про всі справи Дошкільної академії «УнікУм» можна у групі FaceBook. Ласкаво просимо!


науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років



Автор: Ірина Стеценко