пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

STREAM-освіта крокує Україною

Перші підсумки першого семінару по STREAM-освіті для дошкільнят

  

Сьогодні завершився Всеукраїнський науково-практичний семінар «Технології розвитку здібностей і обдарованості дошкільників та учнів початкової школи». Це ПЕРША в історії українського Дошкілля конференція по STREAM-освіті для дошкільнят.

Позаду хвилювання, роздуми, складна підготовка, організаційні неочікуваності та непорозуміння, адже я була і в команді організаторів семінару, і виступала.





Головний, на мій погляд, підсумок семінару — попри все STREAM-освіта захоплює педагогів, вони готові працювати. Тому я точно знаю STREAM-освіті в Україні БУТИ!




Ще один підсумок — ми влаштували маленький Всеукраїнский День Дошкілля. Ми використовували модель і напрацьований досвід організації Днів Дошкілля, які проводила команда редакції «Дитячий садок» Всеукраїнського видавництва «Шкільний світ» 2006–2012 рр.
За ці три дні я ще і ще раз зрозуміла, якими чудовими Днями Дошкілля були НАШІ дні, як педагоги-дошкільники за ними скучають, як їх чекають.

Ми презентували альтернативну програму формування культури інженерного мислення в дошкільників «STREAM-освіта для дошкільників, або Стежинки у Всесвіт» (керівник — професор Катерина Крутій), свої напрацювання. Педагогам сподобалося!









Дякую команді організаторів семінару — Катерині Леонідівні Крутій та Таїсії Іванівні Грицишиній за наукову сміливість, чесність, далекоглядність, дружню підтримку, вчасно підставлене плече.




А головний підсумок семінару на цій фотографії (це подарунок учасників).



Дякую всім учасникам семінару, ведучим, нашим партнерам, всім педагогам, хто підтримує нас, за сяючі очі, тепло поглядів, вміння бачити головне, дружню підтримку, небайдужість, щирість, готовність ділитися досвідом, втілення наших задумів і наукових мрій. Педагоги, Ви ЧУДОВІ!





Далі ще будуть е-матеріали, фотографії… А поки-що відпочиваємо і мріємо! Далі буде…


науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років




Автор: Ірина Стеценко