середу, 24 липня 2013 р.

I Одеський Корнейчуковський фестиваль дитячої літератури


День за днем: події, факти, коментарі…



Де за кілька днів можна побачити панораму книжок понад 100 видавництв з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Грузії? Мати змогу поспілкуватися із читачами майже з усіх куточків України та найближчих країн? Відчути ритм найусміхненішого міста світу? Таку змогу дають численні фестивалі Одеси. Зараз коротко розповім про один з них — I Одеський Корнейчуковський фестиваль дитячої літератури (його проводять в рамках книжкової виставки «Зелена хвиля») — адже цей фестиваль і для моїх читачів.




Цей фестиваль організований Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку» під патронатом Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та Одеської міської ради, за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, Представництва Росспівробітництва в Україні.
І Одеський Корнейчуковський фестиваль дитячої літератури — єдиний з усіх 146 фестивалів міста, присвячений виключно творчому вдосконаленню, розширенню літературних горизонтів молоді. 

Задачі Фестивалю

  • Привернути увагу українських видавців, літераторів, ЗМІ, всіх небайдужих людей до проблем сучасної дитячої літератури.
  • Підтримувати дитячих письменників і видавництва дитячої літератури.
  • Виявити та підтримати нові талановиті імена в дитячій літературі.
  • Зберігати традиції дитячої класичної літератури.
  • Виховувати любов до книги і читання, дарувати дітям радість живого спілкування з письменниками.


В рамках фестивалю відбудеться конференція «Ефективні методики навчання та розвитку творчих здібностей дитини: початкова школа, дошкільна підготовка», на якій я виступлю з доповіддю «Гармонійний розвиток особистості дитини в сучасних умовах».

Рада бачити всіх моїх читачів!

Детальніше про фестиваль читайте у наступних статтях.

Більше про фестиваль можна дізнатися за посиланням
Програму фестивалю можна переглянути тут

Мої вітання Одесі та всім її мешканцям і гостям!




Післямову до I Одеського Корнейчуковського фестивалю дитячої літератури читайте за посиланням


науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років



Автор: Ірина Стеценко