пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

Робочі зошити інтегрованого курсу “Я досліджую світ”

Креативні посібники для 1 класу


Нова українська школа (НУШ) вже другий рік крокує Україною. Напевно, всі науковці та педагоги так чи інакше цікавляться цим проектом. Звісно і я почала за ним спостерігати, але довго стояла осторонь.

НУШ мене особливо цікавить ще й тим, як у початковій школі зможуть поєднати так багато різних освітніх галузей — мовно-літературну, математичну, природничу, технологічну, інформатичну, соціальну і здоров’язбережувальну, громадянську та історичну, мистецьку. Адже я роблю це ж саме тільки у дошкільній освіті.


І от команда видавництва «Світич» розпочала роботу над підручником інтегрованого курсу «Я досліджую світ» для першого класу і я плавно із спостерігача перетворилась на учасника: розповідала педагогам про новий підручник Джмелика, взяла участь у створенні сайту підтримки видання, фахово редагувала підручник та зошит до нього.



Робота йшла стрімко, але дуже ретельно: ми міркували над кожною фразою, вичитували кожне слово, сперечалися і приходили до думки, яка влаштовувала більшість, уявляли як малята та педагоги візьмуть до рук підручник, як працюватимуть, з якими труднощами можуть стикнутися, що найбільше зацікавить різних малят…
Сьогодні я з гордістю можу сказати — МИ ЦЕ ЗРОБИЛИ! Перша частина підручника «Я досліджую світ» вже у друкарні, а перша ластівка вже у нас в руках — це перша частина комплекту зошитів «Я досліджую світ» для 1 класу. Подивіться, яка вона красива! Отже, сьогодні я розповідаю саме про зошити.




Видавництво “Світич” пропонує комплект з чотирьох робочих зошитів інтегрованого курсу “Я досліджую світ” (підручник О. В. Волощенко, О. П. Козак, Г. С. Остапенко) — кожний зошит обсягом 80 сторінок. Зошити мають гриф Міністерства освіти і науки України.




Зошити містять такі матеріали для роботи з дітьми:
• задачі, що передбачають пошук відповідей на проблемні запитання;
письмові тематичні інтегровані завдання, які допоможуть закріпити і поглибити знання з мовно-літературної, математичної, природничої, інформатичної, соціальної та здоров’язбережувальної, громадянської й історичної освітніх галузей, спонукати малят до образотворчої діяльності;
• вправи з елементами для вирізання та вклеювання;
• додаткові завдання для обговорення, розмірковування та узагальнення власного досвіду.
Використовуючи завдання зошитів як основу, ви можете розгорнути захопливу діяльність з малятами, показати їм сфери практичного застосування набутих знань, розвинути критичне мислення, винахідливість, творчі здібності дітей.

Додаткові матеріали — інтерактивні презентації, онлайн-завдання, твори мистецтва, а також розробки тематичних тижнів, методичні рекомендації, що допоможуть зробити навчальний процес максимально ефективним, — ви можете безоплатно завантажити з сайту svitdovkola.org — він постійно оновлюється.




Щоб придбати зошити, зв’яжіться з менеджерами видавництва "Світич":

• телефони: (044) 486-91-14, 

(050) 761-72-59, 

(067) 504-50-22;

• e-mail — books@dvsvit.com.ua.





Про комплект із семи робочих зошитів “Я досліджую світ” та “Українська мова та читання” для 2 класу читайте тут



Гуртовим замовникам — представникам районів і шкіл — особливі умови співпраці.


Бажаю цікавих та творчих уроків!

науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років




Автор: Ірина Стеценко

З Днем Незалежності, Україно!

Рідна моя, Україно!

Щиро вітаю тебе з Днем Незалежності! Будь завжди красивою, сильною, мужньою та ніжною! Я люблю тебе всім серцем і буду допомагати тобі, боронити твої простори, твою честь і совість. Адже Україна — це кожний з нас. Україна — це МИ. Я з гордістю кажу «Я — УКРАЇНКА!»



Знаю, тобі зараз дуже важко, але вірю, що ворог скоро піде і не буде паплюжити тебе. Схиляю голову перед кожним, хто боронить мою Батьківщину, допомагає зберегти нашу Незалежність.



Слава Героям! Слава кожному Українцю! Слава справжнім Друзям України! Слава Україні!



Подивіться, яка красива НАША Україна! Це Кінбурнська коса — краєчок землі.



















Автор: Ірина Стеценко