неділю, 12 травня 2019 р.

Прийшла весна – прокинулись комахи

Фестиваль STREAM-освіти у ЗДО «Дзвіночок» м. Шостки — продовження


Початок розповіді про Фестиваль STREAM-освіти у ЗДО «Дзвіночок» м. Шостки читайте тут



Представляю цікаве творче впровадження альтернативної програми формування культури інженерного мислення в дошкільників «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» — ЗДО «Дзвіночок» (м. Шостка, Сумська обл.).

Заняття «Прийшла весна – прокинулись комахи»

Вихователь Наталія Архіпова, група «Краплинки» (молодший дошкільний вік)

У молодшій групі малеча занурилися у цікавий і дивовижний світ комах. За жуком — клопом (солдатиком) та жуком сонечком діти вже встигли поспостерігати у природі. Але скільки ще дивовижних комах незабаром з’явиться на наших клумбах, деревах, кущах. Тож на занятті малят очікували захоплюючі, цікаві, пізнавальні завдання, ігри досліди, пов’язані з комахами.






Діти називали та пізнавали комах, дізнавалися, як вони живуть в природі, як пересуваються. Що треба пам’ятати, щоб не завдати комахам лиха. Досліджували, кому легенький вітерець допомагає летіти, а на яку комаху — не впливає зовсім.






Ховали комах від пташки та пояснювали свій вибір, а про жука-сонечка сказали, що він пташок не боїться, бо випускає жовту рідину, яка пташкам зовсім не подобається, а отже ховатися жуку-сонечку від пташок — не треба, майстрували одним комахам будиночки, другим — квіти, третім — мурашник, промовляли закличку-потішку жуку-сонечку, прикрашали паперових метеликів яскравими ЛЕГО-цеглинками, а жуків-сонечок – чорненьким ґудзиками  тощо.





Дякую за творче впровадження!

Далі буде…

 
науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України
та Міністерства освіти і науки України,
автор технології «Логіки світу»
для дітей від 4 до 12 років