середу, 24 серпня 2022 р.

З Днем Незалежності, Україно!

 

Дорога моя рідні країна, Україно!

Із Днем Народження! Будь завжди такою Мужньою, Стійкою та Незалежною в той же час тендітною і ніжною красунею. Ми всі будемо дбати про тебе і боротися за твою Свободу і Незалежність!



 

Сьогодні бойовий День Незалежності, але мабуть і самий святковий за останні роки,  самий довгоочікуваний... Адже всі Українці наближали це свято вже 182 найстрашніші в нашому житті дні. Ми показали, що ворог навіть мріяти не може про те, що поставить нас на коліна.

Цього року традиційного параду не буде, адже до Перемоги ще треба пройти складний шлях. І ми впевнені, що подолаємо його. Але парад так парад. І тільки такий парад окупантів може бути в Україні (дивіться світлини Oleksiy Bobovnikov, опубліковані Генеральним штабом ЗСУ). 

 











 

Зараз складний час для нашої країни, для кожного українця — щодня вирішується доля України, наша доля як нації. Ми боремося за своє життя у прямому сенсі цього слова. Звісно, війна не проходить повз малят де б вони не були зараз.

Тож цієї складної теми не оминути. Пропоную розкрити її за допомогою напрочуд теплих і водночас строгих картин Беати Куркуль, литовської художниці, яка багато років живе в Україні. Художниця також волонтерка, допомагає Армії.

Картини Беати Куркуль дають впевненість у Перемозі, в силі нашої Армії, підтримують Впевненість, Віру та Надію у майбутнє рідної країни, кожного з нас. Вона змальовує образ воїна-визволителя, який на своїй землі, бореться за свій народ, за своїх дітей, за право жити у вільній Україні так, як ми хочемо.

Покажіть дітям картини і обговоріть їх.








 

• Які українські воїни?

• Як художниця показує їхню мужність, силу, впевненість, доброту, готовність прийти на допомогу?

• Чому поряд з ними не страшно навіть малючкам?

• Як художниця підкреслює, що це саме українські воїни?

• Пригадайте, сучасних Героїв рідного краю. Поговоріть з дітьми про них, покажіть наших воїнів світла та добра.

• Послухайте з разом українську версію вже добре відомої пісні “Воїни світла” гурту “Ляпіс Трубецкой”


 

 

• Зробіть для Воїнів подарунки-обереги та надішліть на фронт. Розкажіть, хто такі волонтери, як кожний українець може допомогти Армії. Поміркуйте як ще можете допомогти у боротьбі.

 

З Днем Незалежності, Святом кожного Українця! Віримо в ЗСУ! Наближаємо Перемогу разом!

 


Слава Україні! Героям слава!

 

Ірина СТЕЦЕНКО

 

Дізнайтеся про що блог

Читайте роздуми щодо теми блогу

 

Немає коментарів:

Дописати коментар