суботу, 20 квітня 2013 р.

Коротко про себе


Закінчила Київський політехнічний інститут, за фахом — інженер-математик. Але ще раніше, ніж стала інженером, стала вчителем: уже на четвертому курсі працювала вчителем інформатики в старших класах спеціалізованої школи, потім — у середніх і молодших, а після закінчення вишу прийшла в дитячий садок. Тож маю досвід роботи з дітьми від 3-х до 17-ти років. Так і народилася розвивальна технологія «Логіки світу» для дітей від 4 до 12 років.
Усі знання математика й інженера передаю в статтях, книгах і на семінарах вихователям, вчителям, студентам: не завжди в наших програмах є глибина й широта знань, необхідна зараз уже в дитячому садку. 



Працюю науковим співробітником у Міжнародному науково-навчальному центрі інформаційних технологій і систем Національної академії наук України й Міністерства освіти і науки України. Автор понад 300 публікацій (з них 49 книг, зокрема 3 програми, 1 монографія, 3 підручника). Один з провідних авторів комплексної освітньої програми «Дитина в дошкільні роки» (керівник Катерина Крутій)альтернативної програми формування культури інженерного мислення в дошкільників “STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт”, комплексної освітньої програми “Стежинки у Всесвіт" (керівник Катерина Крутій).

Приємно, що у 2023-2024 навчальному році я стала старшим викладачем на кафедрі педагогіки та освіти Героїчного Маріупольського Державного університету. У мене три курси: методика викладання математики, методика викладання інформатики та ІКТ та цифрові сервіси в сфері початкової освіти. Сподіваюся, що мої студенти стануть красними вчителями початкової школи :) 

Мої перші статті та книжки для педагогів вийшли у видавництві «Шкільний світ» — редакціях «Дитячий садок» і «Початкова освіта». Співпрацювала і з іншими редакціями видавництва — «Інформатика», «Психолог», «Управління освітою», «Біологія». Зараз я співпрацюю з видавництвами СвітичЛІПС і видавцем Олегом Філюком, а мої статті можна прочитати у науково-практичному журналі «Дошкільна освіта», науково-методичних журналах «Дошкільне виховання», «Палітра педагога», «Джміль», «Учитель початкової школи», Інформаційному збірнику для директора школи та завідувача дитячого садочка та наукових виданнях.




Основна наукова тема — застосування інформаційних технологій у дошкільній та початковій освіті, STREAM-освіта. Приділяю велику увагу розвитку мислення дітей: адже вміння нестандартно вільно мислити, виробляти нові ідеї, доводити правильність своїх висновків, життєздатність своїх теорій необхідні фахівцеві будь-якої галузі — від артиста до інженера.

Звучить дуже строго, не по-дитячі серйозно? Але зараз час такий: щоб іти вперед треба багато чого вміти й знати, учитися переборювати труднощі, бачити мету й завзято йти до неї, бути оптимістом, уміти радіти навіть маленьким удачам... А основи цього народжуються в кожної людини вже в дитячому садку.




Щасти! До зустрічей!



Автор: Ірина Стеценко

11 коментарів:

  1. Добрый день, Ирина!
    Хочу узнать у вас о продлении лицензии на комплекс программ "Сходинки...+" на льготных условиях. Не могли бы Вы мне ответить на почту Lubatur@ukr.net.Лицензия заканчивается через 7 дней, а пользуемся ею мы уже 6 лет. Может можно оплатить только за 5-7 кл., если 1-4 обещают сделать бесплатными? Спасибо. С уважением Любовь.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановна Ірино! Сектор початкової освіти Хмельницького обласного інституту пропонує Вам прийняти участь у вебінарі 11 або 18 або 25 жовтня 2014року й виступити з нагальних питань викладання інформатики у 3 класі

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго вечора! Скажіть, будь ласка, де можна ознайомитись з вашими навчальними матеріалами з логіки світу. Наперед, дякую!

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго вечора! Скажіть, будь ласка, де можна ознайомитись з вашими навчальними матеріалами з логіки світу. Наперед, дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго вечора, пані Оксано! Мої матеріали викладаю на блозі, готую до видання зошити для дітей 3-4, 4-5, 5-6 років (як вийдуть повідомлю), є книг трохи у мене (у видавництвах вже немає). Пишіть на мою пошту irina.altair@gmail.com Успіхів!

      Видалити
  5. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  6. Доброго дня! Підскажіть, будь-ласка, чи є у Вас зошит для розвитку мислення 5-6 років? Чи можна його придбати? Дякую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! У видавництві ЛІПС готуються наступні зошити. Зараз видані тільки 3-4, 4-5 років. Стежте за сайтом ЛІПСа http://ліпс.укр/ru/ та моїм блогом :)))

      Видалити
  7. Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, як придбати методичну розробку І.Стеценко "Логіки світу"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Уся література з технології "Логіки світу" зараз в тій чи іншій мірі предчставлена на блозі: здебільшого це планування та методичні рекомендації із STREAM, а також зошити "Логіки світу". Інших книдк поки що немає в продажу

      Видалити